Asigurare calatorie Uniqa
Nou! - Rezervari hotel       RCA Ieftin       Contact      


     Asigurare calatorie
     De ce ne asiguram?
     Obiectul asigurarii

     Asigurare calatorie Generali
     Asigurare calatorie Allianz
     Asigurare calatorie Uniqa
     Asigurare calatorie Omniasig
     Asigurare calatorie Groupama
     Asigurare calatorie Carpatica
     Asigurare calatorie Asirom

     Parteneri asigurare calatorieAsigurare calatorie la Uniqa

Asigurarea individuala de accidente pentru persoane

Asigurarea individuala de accidente de persoane are ca scop protectia financiara a asiguratului sau a familiei acestuia, ca urmare a producerii unui accident pe durata asigurarii. Societatea ASTRA – UNIQA asigura persoanele cu varsta de la 16 la 70 de ani pentru invaliditate permanenta sau deces produse din accidente. Aceasta asigurare acorda protectie impotriva riscului de deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident, indiferent daca acesta se produce la locul de munca, in deplasari in interes de serviciu sau in timpul desfasurarii activitatilor zilnice obisnuite.
La cererea Asiguratului, pentru o prima de asigurare suplimentara, Asiguratorul plateste o suma stabilita ca indemnizatie zilnica pentru perioada de spitalizare, tratament ambulatoriu urmare a unui accident, precum si in cazurile de fracturi, entorse, luxatii care necesita imobilizarea Asiguratului in afara unei unitati medico-sanitare. Plata indemnizatiilor se va face in limita sumelor mentionate in polita si fara a depasi suma asigurata pentru invaliditate permanenta, indiferent daca accidentul respectiv se soldeaza sau nu cu invaliditate permanenta sau deces. ASTRA - UNIQA plateste intreaga suma asigurata familiei in caz de deces sau persoanei asigurate in caz de invaliditate permanenta totala. In caz de invaliditate permanenta partiala, ASTRA - UNIQA plateste persoanei asigurate o parte din suma asigurata pentru invaliditate permanenta, corespunzatoare gradului de invaliditate stabilite de medic. Asigurarea este valabila 24 de ore din 24 si se incheie pe o perioada de un an.

Asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate
Asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate ofera cetatenilor romani asistenta medicala in caz de accident sau boala survenite in timpul calatoriei in afara granitelor tarii.
ASTRA - UNIQA, prin intermediul societatii de asistenta turistica CORIS, ofera si suporta costurile urmatoarelor servicii medicale:
 • tratamentul ambulatoriu al Asiguratului;
 • tratamentul efectuat in conditii de spitalizare pana cand starea medicala a Asiguratului permite repatrierea pentru continuarea tratamentului adecvat în Romania;
 • tratament dentar de urgenta (pentru calmarea durerii acute) in limita a 150 EURO;
 • costurile de transport efectuat de servicii de salvare, de la locul accidentului sau resedinta temporara, pana la cel mai apropiat medic sau pana la cel mai apropiat spital;
 • cheltuieli ocazionate de repatrierea medicala, inclusiv costurile suplimentare pentru insotitor, daca este necesar din punct de vedere medical;
 • cheltuielile pentru transportarea corpului neinsufletit in Romania. ASTRA - UNIQA va acorda despagubiri si pentru cheltuielile ocazionate de repatrierea medicala, precum și pentru cheltuielile pentru transportarea corpului neinsufletit la domiciliu, sau cheltuielile strict legate de inmormantare la locul decesului, in strainatate, exclusiv funerarii si inhumare/incinerare.


Asigurarea poate fi valabila in:
 • Tarile limitrofe( cu exceptia Ungariei);
 • America de Nord si Israel;
 • Tarile din Comunitatea Europeana si spatiul Schengen;
 • Celelalte tari;
 • Intreaga lume.


Asigurarea ofera acoperire 24 de ore din 24 si se poate incheia pe o perioada de maxim un an. Prima de asigurare se stabileste in functie de destinatia finala inscrisa pe polita de asigurare, perioada de valabilitate a politei si de suma asigurata solicitata. In functie de destinatia calatoriei sumele asigurate pot fi:

Pentru tarile limitrofe (cu exceptia Ungaria): Cheltuieli medicale inclusiv cheltuieli de repatriere: 5.000 EUR;

Pentru America de Nord si Israel: Cheltuieli medicale inclusiv cheltuieli de repatriere: 50.000 USD

Pentru tarile din Uniunea Europeana si spatiul Schengen: Cheltuieli medicale inclusiv cheltuieli de repatriere: 50.000 EUR

Pentru celelalte tari: Cheltuieli medicale inclusiv cheltuieli de repatriere: 10.000 USD sau 30.000 USD

Pentru intreaga lume Cheltuieli medicale inclusiv cheltuieli de repatriere: 50.000 EUR

Cheltuielile de repatriere sunt cuprinse in suma la care se face asigurarea, in limita a 15 % din aceasta, fara insa ca, in caz de producere a evenimentului asigurat, despagubirea totala sa depaseasca suma asigurata. Polita ofera tarife reduse pentru soferii profesionisti si oamenii de afaceri care se deplaseaza in strainatate in interes de serviciu, in scopul participarii la conferinte, cursuri de vara, seminarii, obtinerea doctoratului, burse de studii, specializari, simpozioane si alte calatorii de acest fel (targuri, expozitii etc.). Prima de asigurare se achita integral la emiterea politei de asigurare.

Asigurarea de accidente a conducatorilor de autovehicule si a persoanelor transportate
Aceasta asigurare poate fi incheiata de orice persoana fizica sau juridica care are in proprietate autovehiculul pentru care se incheie asigurarea. Asigurarea se poate incheia independent de alte asigurari facultative existente pentru autovehicule sau persoane. Sunt asigurate numai persoanele aflate cu consimtamantul asiguratului in autovehiculul menționat in contractul de asigurare, in momentul accidentului, in limita numarului de locuri inscris in certificatul de inmatriculare. Aceasta asigurare acorda protectie persoanelor aflate in autovehicul, in momentul accidentului impotriva riscului de deces si invaliditate permanenta ca urmare a unui accident. ASTRA - UNIQA plateste intreaga suma asigurata familiei in caz de deces sau persoanei asigurate in caz de invaliditate permanenta totala.
In caz de invaliditate permanenta partiala, ASTRA - UNIQA plateste persoanei asigurate o parte din suma asigurata pentru invaliditate permanenta, corespunzatoare gradului de invaliditate stabilite de medic. Suplimentar fata de aceste acoperiri, persoana asigurata pot primi beneficii pentru cazuri de spitalizare sau tratament ambulatoriu datorate accidentului de autovehicul. Asigurarea este valabila atat pe teritoriul Romaniei cat și in strainatate, si se poate incheia pe perioada de 1 an sau de minimum 6 luni.

Asigurarea de accidente pentru sportivi
ASTRA - UNIQA incheie contracte de asigurare cu cluburi sportive pentru sportivii profesionisti legitimati la clubul respectiv, in calitate de beneficiari ai asigurarii, pentru consecintele pe care acestia le suporta ca urmare a accidentelor intamplate pe parcursul perioadei de asigurare ca urmare a participarii la activitatea sportiva competitionala mentionata, precum si a antrenamentelor aferente acesteia.
Obiectul asigurarii il constituie compensarea pierderii financiare generate de neparticiparea Asiguratului la competitiile sportive ca urmare a unui accident intamplat in timpul desfasurarii competitiilor sau antrenamentelor. Riscurile asigurate sunt: incapacitatea permanenta sau temporara de a desfasura activitate sportiva de performanta si de a fi retribuit in calitate de angajat al clubului sportiv care l-a asigurat, precum si decesul ca urmare a unui accident survenit in timpul activitatii sportive.

Asigurarea facultativa a pasagerilor pe timpul transportului cu nave pe ape interioare
Asigurarea pasagerilor in transportul pe cai navigabile se aplica pentru calatoriile cu punct de plecare si punct de destinatie pe teritoriul Romaniei, efectuate in transporturile organizate potrivit legii, de persoane juridice, Companii de Navigatie Fluviale sau Maritime ce detin autorizatiile si licentele necesare eliberate de Ministerul Transporturilor si organismele subordonate.
Societatea ASTRA - UNIQA se obliga sa plateasca despagubiri pentru cazurile de invaliditate permanenta si deces a calatorilor, cit si despagubiri pentru cheltuieli medicale si pagube materiale pe care le sufera calatorul, rezultate din accidente de navigatie, de care este raspunzator Asiguratul, precum si pentru cheltuielile facute de Asigurat in procesul civil.